2020-03-16 11:54:50

Nastava na daljinu - najnovije upute

Poštovani učenici i roditelji,
prema uputi ministrice prof.dr.sc. Blaženke Divjak nastava na daljinu bi za naše učenike trebala započeti od srijede u punoj funkcionalnosti.

Učitelji naše škole ulažu maksimalne napore kako bismo uspostavili učinkovit sustav zajedno s djelatnicima CARNeta stoga ne brinite ako vaše dijete nije moglo ući u sustav

Sustavi lokalno, ali niti globalno nisu dimenzionirani za ovakvo opterećenje pa rade usporeno i sa zastojima. Stoga molimo za strpljenje i razumijevanje, a sustavi bi uskoro trebali funkcionirati bez većih zastoja.


Ovom prilikom želimo vam skrenuti pozornost na nekoliko stvari:

Kada uspostavimo sustav online učenja, učenici ne moraju raditi u realnom vremenu, nego sve zadatke mogu izvršavati tijekom dana jer razumijemo da učenici možda imaju teškoća pristupiti internetu ili dijele uređaj s braćom i sestrama. Dakle, bilo kada u tijeku dana je prihvatljivo da učenici odrade svoje obaveze. Međutim, nije prihvatljivo da se učenici uopće ne prijavljuju u sustav i ne izvršavaju svoje obveze. Učitelji i nastavnici će pratiti aktivnosti učenika, davati im zadatke, poticati ih na rad i okupljati u virtualne učionice. Učenici će, koliko je god to moguće, dobivati povratne informacije o svojem radu i napretku Tijekom nadolazeća dva tjedna neće biti ocjenjivanja (klik na sličicu za uvećani prikaz, autor: Sanja Pavlović -Šijanović, Gimnazija Vukovar) Upozoravamo sve učenike na primjerene oblike ponašanja u virtualnom okruženju. To znači da vrijede slična pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao i u učionici (učenici za neprimjerene oblike mogu snositi posljedice)   Sve ćemo moći rješiti zajedničkom suradnjom uz puno strpljenja koje će se isplatiti Ostanite zdravi i ponašajte se odgovorno za sebe i druge!

 

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica