2020-04-20 08:52:00

Poziv osmašima (i svima koji su zainteresirani) na online predstavljanje knjige
Povodom Noći knjige, 23. travnja u 18,00 sati IOŠ Slatina organizira online prezentaciju knjige poznate mlade nobelovke Malale Yousafzai, pakistanske učenice i aktivistice.

 

Malala Yousafzai rođena je 12. srpnja 1997. Ova pakistanska učenica i aktivistica za prava djece iz grada Mingore najmlađa je dobitnica Nobelove nagrade za mir (2014. godine). Zalaže se za djevojčica i pravo na obrazovanje.

2009. godine postala je poznata preko webloga BBC News-a na urdu jeziku. BBC je objavio prevedene tekstove o njezinu životu pod talibanskom vladavinom.

U listopadu 2012. godine bila je žrtva napada vatrenim oružjem. Unatoč teškim ozljedama glave i vrata, izborila se za svoj život i nastavila sa svojim aktivizmom.

Pakistanske vlasti odlučile su otvoriti škole s imenom Malale Yousafzai za siromašnu djecu. 

"Ja sam Malala" priča je o njezinom životu, borbi, odricanjima i snovima. Učenici 3. razreda prodavača i CNC-a IOŠ Slatina pripremili su prezentaciju povodom manifestacije "Noć knjige" na koju ste svi pozvani. Za sudjelovanje na predstavljanju potrebno je učiniti sljedeće:

preuzeti aplikaciju: https://discordapp.com/ putem te aplikacije pristupiti sobi: https://discord.gg/VQSYnQ također preuzeti aplikaciju: https://kahoot.com/schools-u/


Vidimo se na mreži 23.4. u 18,00h!


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica