2020-09-29 12:23:29

"Rokovi superjunaci protiv pretilosti" - u našoj školi

Dana 28. rujna 2020. našu školu posjetila je članica projekta "Rokovi superjunaci protiv pretilosti" te je donirala određene sportske rekvizite za učenike naše škole koji su financirani sredstvima iz Projekta. 

Učenici (škola) su dobili na korištenje u trajno vlasništvo lopte za nogomet i rukomet, rekete za badminton, spužvu za vježbanje i druge sportske rekvizite. 

Ovaj projekt namjenjen je promociji zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti za prevenciju povećane tjelesne težine i pretilosti, a time i prevenciju kroničnih bolesti koji su ključni instrumenti u postizanju razvoja nekog društva.

Projekt „Rokovi superjunaci protiv pretilosti“ stoga upravo kreira program za borbu s pretilošću djece i odraslih. Opći cilj projekta je promicati zdravi način života utjecajem na životni stil i prehrambene navike djece i građana naše županije radi prevencije svih kroničnih oboljenja čiji je nastanak povezan s pretilošću.

Svrha je projekta educirati djecu i mlade o opasnostima pretilosti i njenim posljedicama po zdravlje kako bi se usvajanjem zdravih navika u djetinjstvu i održavanjem normalne tjelesne težine smanjio rizik za nastanak spomenutih kroničnih bolesti u budućnosti.

Više o samom projektu možete pročitai na stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije: http://www.zzjzvpz.hr/index.php?sadrzaj=novosti&novtxt=465

 

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica