2020-10-11 10:43:14

Dječji tjedan

Učenici 2. razreda i njihova učiteljica Marija Vencl obilježili su Dječji tjedan. 

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. Ove godine Dječji tjedan počinje u ponedjeljak, 5. listopada  i završava u nedjelju, 11. listopada 2020.

CILJ DJEČJEG TJEDNA:

- usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu

- organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu

- pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece

- poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire

 

Učenici 2. razreda simbolično su obilježili početak Dječjeg tjedna tako što su svi zajedno složno i glasno izgovorili moto Dječjeg tjedna: LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA!

Kroz razgovor, poštujući želje učenika, u ovom smo tjednu pokušali te želje i ostvariti nizom aktivnosti (igre u razredu i na otvorenom, pisanje slova, crtanje, pjevanje, plesanje, čitanje priča, šetnja,...)

Razgovorom o dječjim pravima i obvezama, prijateljstvima i različitostima potaknutI razgovorom, nacrtali su i ispisali pozitivne poruke o prijateljstvu, toleranciji, važnosti međusobnog pomaganja i sl.

Na školskom igralištu i dvorištu igrali su tradicijske igre, a u svim aktivnostima poštivali su epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite. Ponašali su se odgovorno i primjereno situaciji.

Na kraju, učenici su pustili mašti na volju i oslikali kredama u boji prostor školskog igrališta.

Zaključili smo da je ovaj tjedan bio vrlo zanimljiv, pun edukacija, igre i zabave.

Ljubav djeci prije svega! 

 

 

 

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica