2020-09-30 10:16:00

Plastenici u našem vrtu

Sudjelovanje u projektu "Školska shema" našoj je školi mogućila nabavu plastenika i opreme za održavanje školskih vrtova!

Projekt „Školska shema“ je europski projekt kojim se preko Ministarstva poljoprivrede učenicima osnovnih i srednjih škola tijekom nastavne godine omogućava kontinuirana dostava voća, povrća i mlijeka lokalnih poljoprivrednih proizvođača.

Osim toga, u sklopu toga projekta, svaka se škola može prijaviti i za provedbu pratećih obrazovnih mjera kao što je edukacija djece o poljoprivredi, zdravim prehrambenim navikama, lokalnim lancima hrane i ekološkoj proizvodnji, održivoj proizvodnji i sprečavanju rasipanja hrane putem predavanja; organiziranje satova kušanja voća i povrća; sjetva, sadnja i održavanje školskih vrtova te organiziranje posjeta poljoprivrednim gospodarstvima, koja se bave proizvodnjom voća i povrća i slične aktivnosti u cilju povezivanja djece s poljoprivredom.

 

 

Naša se škola svake godine redovito prijavljivala i sudjelovala u nekoj od pratećih obrazovnih mjera. U protekloj školskoj godini među 111 prijavljenih škola, našla se  i prijava naše škole za mjeru „Sjetva, sadnja i održavanje školskih vrtova“ te smo, u užem krugu od 53 škole, odabrani za realizaciju navedene mjere!

 

Nakon potpisivanja Sporazuma s Ministarstvom poljoprivrede, Upravom za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva stvoreni su preduvjeti za provedbu odobrene prateće obrazovne mjere te smo nabavili plastenik i opremu za održavanje školskih vrtova u iznosu od 10.000,00 kn.

 

 

Plastenik smo nabavili od dobavljača PROnik d.o.o. iz Rakitnice, a opremu iz tvrtke Opal do.o. iz Slatine. 

 

Plastenik i oprema koristit će u radu Učeničke zadruge „Bukvica“, osobito Mladim vrtlarima  i školskoj kuhinji, ali i svim ostalim učenicima u redovitoj ili izvannastavnoj aktivnosti.

Veselimo se radu u našem lijepom plasteniku!

 

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica