2020-10-25 10:09:00

12. Festival prava djece

Osmaši sudjelovali na 12. Festivalu prava djece

Festival prava djece pokrenut je povodom 20. obljetnice Konvencije o pravima djeteta,  s  ciljem podsjećanja na obvezu koju su potpisivanjem Konvencije preuzele zemlje svijeta.

Ovim festivalom skreće se pozornost na prava djece i mladih korištenjem alata filmske umjetnosti te brojnih mogućnosti koje nam osiguravaju kreativnost i stvaralaštvo. 

https://festivalpravadjece.com/o-festivalu/

Festival prava djece od prve godine nastoji zagovarati, educirati, ali i živjeti participaciju, prvenstveno putem programske aktivnosti „Razgovor počinje filmom“ koja nastoji odgovoriti na potrebe i probleme djece i mladih putem osvjetljavanja gorućih tema kojima se bave odabrani filmovi. 

Nakon uvoda u gledanje filma s tematikom koja je njima važna i bliska, učenici 8. razreda pogledali su film "Naš online život - o kojemu roditelji trebaju znati" koji je snimila Medijska družina OŠ Dalj. 

https://www.youtube.com/watch?v=7xdIrFtzIos

Nakon gledanja filma uslijedio je razgovor o samome filmu, likovima i simbolici pojedinih scena, a poslije i rasprava o životu prije doba interneta te sadašnjem životu, koje su razlike, kada je i zašto bilo bolje. 

Učenici su aktivno sudjelovali u razgovoru te iznijeli svoja mišljenja i zaključke o opasnostima koje vrebaju na internetu te o načinima kako se zaštiti i kako se ponašati na internetu. 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica