2020-10-29 09:37:53

Poziv na likovni natječaj "Velikani hrvatske prošlosti" OŠ Grigora Viteza - Zagreb

Osnovna škola Grigora Viteza i Dječji vrtić Iskrica iz Zagreba, petu su godinu zaredom organizatori i kreatori likovnog natječaja „Velikani hrvatske prošlosti“, odobrenog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske. Cilj je natječaja promicanje interesa za hrvatsku povijest i razvoj  likovnih i vizualnih kompetencija učenika.

Kao i proteklih godina, želja nam je uključiti i pozvati na sudjelovanje što više dječjih vrtića i škola u kojima se školuju ili borave djeca hrvatskog govornog područja, u Republici Hrvatskoj i izvan Republike Hrvatske.

 Bila bi nam izuzetna čast i zadovoljstvo ukoliko biste učenike motivirali i potakli na sudjelovanje na natječaju. Motiv ovogodišnjeg, petog po redu natječaja, jedan je od najistaknutijih hrvatskih umjetnika prve polovice 20. stoljeća − Ivan Meštrović.

Učenici bi, uz vodstvo mentorica/mentora, trebali doznati nešto više o Ivanu Meštroviću, istaknutom hrvatskom umjetniku koji je obilježio hrvatsku kulturu  i obogatio hrvatsko i svjetsko naslijeđe.

Potom bi likovnim tehnikama navedenim u natječaju, uz vodstvo mentorica/mentora, ostvarili zadani likovni zadatak.

U natječaju mogu sudjelovati djeca predškolske dobi, djeca rane školske dobi (1. - 4. razreda osnovne škole) i djeca s teškoćama (predškolska dobi i učenici 1. - 4. razreda osnovne škole).

U privitku pročitajte tekst natječaja s točnim propozicijama.

Unaprijed zahvaljujemo na podršci i suradnji i radujemo se likovnim radovima koje ćete nam poslati!

Lijep pozdrav,

organizatori likovnoga natječaja

 

OŠ GRIGORA VITEZA

ZAGREB, KRUGE 46

e-mail: tajnistvo@os-gviteza-zg.skole.hr

TEL:  01/5599680

FAX: 01/5599687


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica