2020-11-13 10:15:06

Prvašići posadili ruže u školski park!

Studeni je idealan mjesec za sadnju voćaka, ali i za sadnju ruža. Naši vrijedni prvašići, članovi Eko skupine, iskoristili su ovaj ponedjeljak kako bi posadili ruže u naš školski park.

No nisu to bilo kakve ruže! Mi smo se odlučili za sadnju starih sorti ruža, mirisnih i otpornih na bolesti. Sadnice smo financirali i posadili u sklopu projekta „Naš park živi s nama“.

Ovaj projekt provodi se u sklopu izvannastavne aktivnosti „Eko skupina“ u kojoj inače sudjeluju učenici 1. razreda. U provođenje projekta "Naš park živi s nama" uključeni su također i ostali učenici razredne i predmetne nastave zajedno sa svojim učiteljima i djelatnicima škole te volonterima.

Kroz ovaj projekt učenike škole potičemo na svakodnevno korištenje školskoga parka na odgovoran, zdrav i koristan način.

 

Svaki učenik posadio je po jednu ružu te se obvezao brinuti za nju.

 

 

Našu malu akciju podržale su ravnateljica Lareta Žubrinić i pedagoginja Ruža Živković koje su također posadile svaka po jednu ružu u našemu parku, a ružu je posadila i razredna učiteljica Kristina Pintarić tako da se u našemu parku sada nalazi 12 starinskih ruža, svaka sa svojim posebnim imenom, a koje će uljepšavati prostor parka.

 

 

Ovim projektom želimo našem školskom parku „udahnuti život“, oplemeniti ga i učiniti poželjnim za boravak naših učenika i ostalih korisnika. Želimo učiniti park prostorom u kojemu će naši učenici, a i svi ostali korisnici, svakodnevno boraviti i korisno provoditi vrijeme na svježem zraku i u prirodi.

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica