2020-11-26 13:33:19

Sadnja voćaka u Miljevcima

Učenici 2. i 3. razreda PŠ Miljevci uključeni su od ove školske godine u novu izvannastavnu aktivnost: „Mladi čuvari kulturne baštine“ (Voditeljica: Jasminka Stošić) pa su u skladu sa svojim programom proteklog tjedna sadili voćke, i to stare domaće vrste, kakve su isključivo uzgajali u našem zavičaju nekada i naši preci. 

Cilj ove aktivnosti bio je očuvanje tradicije i uzgoj ekološki provjerenih biljnih vrsta. Ta naša hvalevrijedna aktivnost izvrsno se uklopila i u akciju građanske incijative Dani kolektivne sadnje drveća  - „Zasadi stablo -  ne budi panj!“, koju i ove  godine provodimo u našoj školi...

...a ovaj put i uz malu pomoć našeg veselog prijatelja!:)


Prilikom sadnje sadnice breskve i oraha, ali i ukrasnog bilja kojim smo  upotpunili već ranije posađene cvjetne vrste u našem školskom dvorištu, učenici su kroz praktične aktivnosti usvojili i neke radne i ekološke navike, koje će im, zasigurno, izvrsno koristiti i u njihovom budućem životu. 


A našim voćkama poželjeli su dug život, uspravan i pravilan rast i dobar urod kada za to dođe vrijeme. Tko zna koji će se mališani sladiti njihovim plodovima? Sretni smo zbog činjenice da ćemo im svojom prošlotjednom akcijom, uz značajnu pomoć i korisne savjete našeg domara Ivice, baš mi to omogućiti.

Time nastojimo ostvariti i međugeneracijsku povezanost s našim prethodnim, ali i budućim naraštajima. Vjerujemo kako ćemo uspjeti u svom plemenitom naumu. A to, složit ćete se, nije uopće za podcjenjivanje! 

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica