2021-03-25 09:45:11

Poziv za uključivanje u obrazovni projekt "Dukatići čuvaju prirodu"
Kako bismo nastavili raditi na izobrazbi i skretanju pozornosti djece na važnost očuvanja prirode i ekološki osviještenoga ponašanja uopće, osmislili smo online Malu školu zaštite prirode u kojoj učenici nižih razreda putem kratkih i poučnih priča usvajaju osnovne pojmove u vezi s očuvanjem prirode, odlaganjem otpada te općenito ekološki svjesnim ponašanjem.


Mala škola zaštite prirode dostupna je na DukaticiCuvajuPrirodu.hr, a taj je obrazovni projekt ostvaren u suradnji s Biotekom – udrugom za promicanje biologije i srodnih znanosti te pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Koliko su naučili, učenici mogu provjeriti u kratkim kvizovima kojima završava svaka priča, a njihov će uspjeh biti nagrađen diplomom s posebnim zvanjem „Dukatić – čuvar prirode“ koja im dolazi elektroničkim putem dok tiskano izdanje diplome stiže i na kućnu adresu.
 
Molimo vas da ovaj dopis proslijedite učiteljicama i učiteljima razredne nastave kako bi u sklopu sata prirode i društva ili sata razrednika uključili svoje učenike u Malu školu zaštite prirode na našim mrežnim stranicama.


Ujedno pozivamo učiteljice i učitelje da o projektu izvijeste i roditelje svojih učenika.

Unaprijed vam hvala na potpori i uključivanju.

Vaš Dukat
 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica