2021-04-02 12:13:12

Miljevčani sudjelovali na natječaju "Medzinárodný deň materinského jazyka"

Ovoga su puta učenici slovačkog pokazali svoj likovni talent te su na projektu "Ja som" u organizaciji Slovačkog centra za kulturu Našice ostvarili izvrsne rezultate!

 

U sklopu natječaja "Medzinárodný deň materinského jazyka" miljevački su učenici, kao i učenici još deset škola od Iloka do Šibenika, raznim tehnikama oslikavali slovačku prirodu, gradove te državne simbole.

Radove smo zatim poslali u Slovački centar za kulturu gdje ih je povjerenstvo rangiralo. Nakon objave rezultata, posjetili su nas ravnateljica Centra dr. sc. Sandra Kralj Vukšić te njen suradnik kako bi učenicima podijelili pohvalnice i nagrade.

Svi su naši učenici dobili pohvalnice, a troje ih ostvarilo izvanredne rezultate.

Učenica Ana Koleno, osvojila je prvo mjesto u  kategoriji četvrtih razreda, u kategoriji petih razreda Marta Terek ostvarila je 2. mjesto, a prvašica Mia Dorčak 4. mjesto u kategoriji prvih razreda.  

Čestitamo učenicima na sjajnim rezutatima!Ukoliko želite pogledati radove naših učenika, svakako vas pozivamo na izložbu u Slovački centar za kulturu u Našicama gdje će biti izloženi radovi svih sudionika projekta. Ukoliko želite pročitati o dodjeli nagrada i na slovačkom jeziku, to možete učiniti ovdje.

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica