2021-04-20 07:47:12

Plakat za Dan planeta Zemlje

Učenici 3. razreda su počeli s pripremama za obilježavanja Dana planeta Zemlje izradom razrednog plakata

Sa svojom učiteljicom Lidijom prošli su tjedan, a kao uvod u obilježavanje Dana planeta Zemlje, zajedničkim snagama izradili razredni plakat. 

Učiteljica je prije same izrade učenicima prikazala primjer jednog plakata te su analizirali čemu plakati služe, kako trebaju izgledati te preladava li više tekst ili slika. 

Uz pomoć globusa koji prikazuje naš planet, učenici su razgovarali o odnosu voda i kopna te koje boje prevladavaju. Zatim su zaključivali zašto je negdje boja tamnija, a negdje svjetlija. Naveli su kontinente i imenovali svjetska mora i oceane. U svemu tome nisu zaboravili istaknuti koje aktivnosti su važne da bi sačuvali prirodu, okoliš i naš planet od onečišćenja te u koje spremnike odlažemo koji otpad. 

Svaki je učenik dobio određeni zadatak, na primjer Ana je trebala izrezivati slova, a dečki su od raznih letaka koristili one stranice koje su na sebi imale sve nijanse plave i zelene boje te ih rukom kidali. Potom su na hamer papir, na kojemu je Dominik iscrtao oblik kontinenata, u kolaž-tehnici lijepili  izrazane komadiće papira. 

Cijelo to vrijeme pratila ih je i u radu motivirala glazba pa je raditi bio doista - pravi gušt! 

Plakat je gotov, a trećaši već prelaze na druge aktivnosti povodom obilježavanja dana našeg predivnog planeta!

I ova je aktivnost bila dijelom eTwinning projekta "Small step to a big goal - what can I do for Earth?"

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica