2021-04-26 14:22:52

Savez „SUMSI“ održao predavanje za učenike 5. i 6. razreda naše škole

Dana 26. travnja 2021. gospodin Denis Marijon iz saveza „SUMSI“ (Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom) održao je dvosatno predavanje za učenike naše škole na temu osoba sa invaliditetom.

Gospodin Marijon i sam je osoba sa invaliditetom te je predavanje za učenike oblikovao koristeći ne samo poznatu literaturu nego i osobnu situaciju i život u „kolicima“.

Na početku je učenike upoznao s time što je invaliditet te koje sve vrste invaliditeta kod osoba mogu biti prisutne. Nakon toga pričao je o prilagodbi prostora za osobe sa invaliditetom te tražio uključivanje učenika sa znanjima o tome gdje su vidjeli posebne prilagodbe za takve osobe.

Njegova partnerica iz saveza „SUMSI“ bila je spriječena doći u školu te je on održao i predavanje o slijepim osobama te njihovoj prilagodbi za život (kretanje, kupovanje i rad s novčanicama i sl.).

Na kraju su učenici imali 10-ak minuta vremena pitati pitanja koja njih zanimaju o osobama sa invaliditetom. Naši učenici su se aktivno uključili u predavanje.

Za kraj se želimo zahvaliti gospodinu Denisu Marijonu i savezu „SUMSI“ na vrlo korisnom, kvalitetnom i zanimljivom predavanju za učenike.

 

Tekst i fotografije: Ruža Živković, pedagoginja


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica