2021-05-27 15:49:00

Radionica ''Otkrića učenika'' za rođendan naše škole

Dana 27. svibnja 2021. godine, učenici šestog i osmog razreda su uz vodstvo svoje učiteljice Likovne kulture, Kristine Horvat, održali zanimljive radionice pod nazivom ''Otkrića učenika''. Učenici su na jedan dan postali pravi apstraktni umjetnici te su pomoću raznih materijala stvarali umjetnička djela. 

Učiteljica Kristina je na sat likovne kulture donijela niz različitih materijala pomoću kojih su učenici mogli nanositi boje na papir. Cilj današnje radionice je bio da učenici spoznaju kako se boja ne mora nanositi samo kistovima već i materijalima koje svakodnevno upotrebljavamo u našem životu. 

Pomoću samoljepljive krep trake učenici su napravili razne oblike na papiru te spužvom ili omotom od mjehurića nanosili boju, a da nam se boja prebrzo ne osuši u nju dodajemo nekoliko kapi glicerina. 

        

Pojedini učenici su se iskušali i u izradi logotipa škole ili nekog drugog motiva pomoću samoljepljive krep trake, a boju nanosili sa starim neupotrebljivim karticama.

         

U nastavku možete vidjeti još niz primjera učenika, kako su se snašli u ulozi vrsnog umjetnika. 

        

        

Na kraju je postavljena izložba na hodnicima naše škole gdje se vidi trud i motiviranost učenika. Učenicima je ovaj način oslikavanja bio iznimno zanimljiv, a njihova gotova umjetnička djela možete vidjeti u nastavku. 

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica