2021-06-14 09:11:40

Obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša

Učenici škole su u sklopu nastave Prirode obilježili Svjetski dan zaštite okoliša u sklopu eTwinning projekta "Small steps to a big goal - what can I do for Earth?"

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se na godišnjicu održavanja Konferencije o okolišu Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.), na kojoj je prihvaćen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).

Obilježavanjem Dana zaštite okoliša diljem svijeta potiče se svijest o okolišu i usmjerava politička pozornost te se nastoji istaknuti glavne okolišne probleme i omogućiti svima da shvate svoju vlastitu ulogu i odgovornost u djelovanju s ciljem održivog razvoja.

Cilj obilježavanja Dana zaštite okoliša jest da se ukaže na snagu i moć pojedinca i lokalne zajednice u rješavanju problema zaštite okoliša i usmjeravanja ka održivom razvoju.

Nužno je da postanu aktivni sudionici održivog i ravnomjernog razvitka te preuzmu odgovornost za očuvanje planeta znajući da je uloga lokalnih zajednica ključna za razumijevanje važnosti pitanja zaštite okoliša i ostvarenja sigurnije i prosperitetnije budućnosti za sve.

Povodom obilježavanja toga dana, učenici  su na nastavi Prirode  izrađivali tematske  plakate.

Učenici petog razreda  na dodatnoj nastavi Prirode su uređivali školski vrt i visoke gredice u plasteniku.

 

 

 

Vozite bicikl, hodajte, koristite platnene vrećice i reciklirajte otpad!

 Na taj način ćete čuvati okoliš, ali i vlastito zdravlje.

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica