2021-09-24 20:37:02

Pozdrav jeseni

Sunčani prvi dan jeseni naši učenici su sa svojim učiteljicama iskoristili za šetnju bukovačkim vinogorjem. U našoj školi se ovaj izlet već tradicionalno obilježava i naziva – Pozdrav jeseni. Učenici su u obilasku bukovačkog vinogorja uočavali sve promjene koje se u prirodi događaju u jesen.

Naravno da su sve te jesenske promjene lijepo objašnjene i ilustrirane u našim udžbenicima Prirode i društva, ali na ovaj način, uživo u prirodi,  učenicima je sigurno bilo zanimljivije učiti o jeseni, a znanje stečeno iskustvom je trajnije i cjelovitije.

 

 

 

Na izletu su bili svi učenici razredne nastave naše matične škole. Taj dan nitko nije izostao, iako smo provodili i testiranje u sklopu izleta. Nije to bilo pisano testiranje niti je zahtijevalo puno znanja. Ovome su se učenici čak i jako radovali. Testirali smo njihovu brzinu trčanja.

 

 

Svaki učenik je trebao pretrčati zadanu dužinu u što kraćem vremenu. Za kraj smo imali i malo natjecanje  u trčanju unutar svakoga razreda gdje smo još jednom potvrdili tko su naši najbrži trkači. Na ovaj način obilježili smo i početak Europskog tjedna sporta koji ove godine traje od 23. do 30. rujna.

 

 

Nakon obilaska bukovačkih vinograda učenici su se vratili u školu gdje su nastavili s gradivom u jesenskom tonu. Čitali smo jesenski igrokaz, pjevali pjesmice o jeseni te izradili likovne uratke koristeći lišće i grančice koje smo pronašli u prirodi.

 

 

 


Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica