KUPUS –
klupko zdravlja!
Povodom Svjetskog dana kupusa, koji se u svijetu obilježava dugi niz godina, 17.veljače učenici trećeg razreda posvetili su mu sate INA. Razred je uključen u eTwinning projekt „Jedi zdravo“ u koji je uvrštena i ova namirnica. Kupus postoji već tisućama godina i dolazi u različitim varijantama. Prokulica, brokula, cvjetača, korabica i kelj smatraju se dijelom obitelji kupusa. Kupus posjeduje iznimne nutritivne vrijednosti, ima antikarcenogeno djelovanje, snaži imunitet, potiče probavu, smanjuje upale u tijelu… U prehrani ga upotrebljavamo svježeg, kuhanog ,prženog , ali i ukiseljenog.
Kada smo se dogovarali za ovaj projekt, uopće nije bilo dvojbe na koji način ćemo predstaviti kupus. Učenici su bili jednoglasni „ SARMA!“. To smo i napravili, a kako je tekao proces pogledajte se u našem video uratku: