preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Gudački koncert u Novoj Bukovici

Autor: Lareta Žubrinić, 8. 10. 2015.

   Na dan otvaranja Festivala Milka Kelemena u srijedu, 7. listopada 2015. u Novoj Bukovici, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije s početkom u 18 sati imali smo čast ugostiti Gudački kvartet Rucner. 

   Gudački kvartet Rucner utemeljili su 1998. godine bračni par Snježana i Dragan Rucner.  Nastavljajući zagrebačku tradiciju komornog muziciranja njegovanjem klasičnog i suvremenog međunarodnog repertoara kao i proizvođenjem djela suvremenih hrvatskih autora, Gudački kvartet Rucner čini i repertoarni iskorak prema glazbi drugih žanrova.

   U dosadašnjem djelovanju Kvartet Rucner muzicirao je u Zagrebu, u mnogim gradovima Hrvatske, na najvažnijim hrvatskim festivalima – nastupili su između ostalog na Muzičkom biennalu Zagreb 2001., 2003., 2007. i 2009., te na Dubrovačkim ljetnim igrama - a turneje su ga vodile i u Bosnu i Hercegovinu, Italiju, Sloveniju, Austriju, Egipat, Poljsku, Srbiju, Njemačku, Englesku, Kinu, Švicarsku, Španjolsku, Francusku, Grčku, Izrael i Australiju.

   Kvartet Rucner čine članovi bračni par Rucner Dragan koji svira violu i Snježana koja svira violončelo, Ivana Penić Defar svira violinu, Ana Paula Knapić Franković isto violinu. Dana 7.10.2015 u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici, pred lijepim brojem publike svirali su zanimljive skladbe koje su u sebi imale i folklorne elemente koje su se posebno svima svidjele. Nadamo se da će još koji put doći u naše mjesto kako bismo mogli i dalje uživati u njihovom lijepom muziciranju.

 

 

     


Izvor: Antonija Barbara Brzica, učenica 8.r., Novinarska družina


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju