preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

Hrvatska udruga učeničkih zadruga


vijesti

Operacija Park - moguća misija!

Autor: Lareta Žubrinić, 16. 11. 2020. 17:20

Članovi Školskog volonterskog kluba „Bukovačka dobra srca“ s voditeljem vjeroučiteljem Đorom Đorđevićem organizirali su lokalnu volontersku akciju pod nazivom "Operacija Park - moguća misija!" koja se održala u subotu 14. studenog.

 [više]

Prvašići posadili ruže u školski park!

Autor: Kristina Pintarić, 13. 11. 2020. 10:15

Studeni je idealan mjesec za sadnju voćaka, ali i za sadnju ruža. Naši vrijedni prvašići, članovi E

Studeni je idealan mjesec za sadnju voćaka, ali i za sadnju ruža. Naši vrijedni prvašići, članovi Eko skupine, iskoristili su ovaj ponedjeljak kako bi posadili ruže u naš školski park.

No nisu to bilo kakve ruže! Mi smo se odlučili za sadnju starih sorti ruža, mirisnih i otpornih na bolesti. Sadnice smo financirali i posadili u sklopu projekta „Naš park živi s nama“.

 [više]

Mladi volonteri na Farmici

Autor: Lareta Žubrinić, 6. 11. 2020. 05:44

Volonterske aktivnosti u studenom započeli smo posjetom Skloništu za životinje "Farmica" kamo su naši učenici odnijeli donaciju prikupljanu tijekom mjesec dana, počevši od 4. listopada Svjetskog dana zaštite životinja. Leon Dolovski, učenik 6.r., ujedno i član Novinarske skupine "Cvrčak" o tome je napisao vijest, a možete  pogledati i njegov intervju s domaćicom Mateom koji je snimila Carmen Bokorni iz 5.r.

 [više]

Učenici izrađivali lutke od komušine

Autor: RUŽA ŽIVKOVIĆ, 4. 11. 2020. 11:26

Učenici, članovi učeničke zadruge „Bukvica“, s učiteljicom Kristinom Kukuljević i gospođom Slavicom Podolski na satu školske Zadruge učili su izrađivati ukrasne predmete i lutke od komušine (otpaci od kukuruza). Učenici su ovu aktivnost proveli 22.10.2020., a istu aktivnost ponovit će i 5.11.2020.

 [više]

Aktivnost školskih volontera uoči blagdana Svih Svetih

Autor: Đora Đorđević, 31. 10. 2020. 19:25

Povodom svetkovine Svih Svetih posjetili smo i uredili grob našega pjesnika Pavla Bistrovića i završili akciju "Solidarnost na djelu".

 

 [više]

Naš park bogatiji za novu sadnicu

Autor: Lareta Žubrinić, 31. 10. 2020. 10:52

Dečki iz osmoga razreda rado pomognu u školskom vrtu!  Imaju energije i volje pa su se iskazali i ovaj put!

 [više]

Zajedno zahvalni za plodove zemlje..

Autor: Marija Peček, 19. 10. 2020. 19:20

U zahvalnosti sabrani, ali svatko u svom razredu,

jedna misao vlada: Hvala, hvala!

Učenici razredne nastave matične škole sa svojim su učiteljicama obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Da bi zahvala bila potpuna, slasno je i prigodno bilo obilježiti i Dan jabuka.

 [više]

Dječji tjedan

Autor: Lareta Žubrinić, 11. 10. 2020. 10:43

Učenici 2. razreda i njihova učiteljica Marija Vencl obilježili su Dječji tjedan. 

 [više]

Učenička zadruga "Bukvica" obilježava Dan zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: RUŽA ŽIVKOVIĆ, 9. 10. 2020. 08:37

Učenici 5. razreda, Matea Karl, Marta Terek, Carmen Bokorni, Lena Valent, Anja Dorčak i Mihael Vukomanović, pod mentorstvom nastavnice likovne kulture Kristine Kukuljević, svojom su kreativnošću i spretnošću obilježili Dan zahvalnosti za plodove zemlje.

 [više]

World Environment Day in Miljevci Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nadin Cuca, 7. 6. 2020. 23:10

Svjetski dan zaštite okoliša u svijetu se obilježava 5.lipnja. Učenici PŠ Miljevci obilježili su ga kroz dvije aktivnosti pod vodstvom učiteljica Nadin Cuca i Marine Kordi.

 [više]

Budi odgovoran/odgovorna i ti - SVOJ OKOLIŠ ZAŠTITI!

Autor: Jasminka Stošić, 7. 6. 2020. 09:31

Naše EKO - poruke i slogani!

Povodom obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana zaštite okoliša (5. lipnja), miljevački učenici, polaznici izvannastavnih aktivnosti - skupina "Lidras", smišljali su svoje EKO - poruke i slogane. Koliko su u tome bili uspješni, procijenite sami. No sigurni smo kako oni, premda još maleni, već imaju jasno izgrađen stav u pogledu potrebe stalne brige za okoliš. Ovom prezentacijom i vas žele podsjetiti na važnost zaštite okoliša.

 [više]

OBITELJ - zajednica kojom upravlja LJUBAV!

Autor: Jasminka Stošić, 17. 5. 2020. 06:38

UN je 1993. godine odredio 15. svibnja kao Međunarodni dan obitelji s ciljem da se naglasi važnost obitelji kao osnovnog elementa svakog društva. Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana obitelji na razini Ujedinjenih naroda posvećeno je temi „Obitelji, obrazovanje i dobrobit obitelji“ odnosno uloga obitelji i obiteljske politike u promicanju obrazovanja i opće dobrobiti njenih članova. Budući da su toga dana sve obitelji pozvane proslaviti svoje zajedništvo, vezanost i ljubav koju osjećaju jedni prema drugima, u zajedničkim aktivnostima i uživanju jedni u drugima, i u PŠ Miljevci odazvali su se tome pozivu!

 [više]

Školski vrt u doba korone - travanj 2020

Autor: Lareta Žubrinić, 4. 4. 2020. 17:38

U vrijeme korone, učenika nema, ali naš školski vrt ne miruje nego raste i raduje se suncu. Par fotografija pogledajte u našoj fotogaleriji...

Školski vrt - travanj 2020. 

 [više]

Ptičice u našem parku neće biti gladne

Autor: Lidija Medved, 21. 1. 2020. 13:06

Mali zadrugari, učenici 2. razreda na satu izvannastavnih aktivnosti bili su kreativni i ekološko osviješteni. Odlučili su spojiti reciklažu i ljubav prema životinjama! Kako to? Pročitajte i pogledajte u nastavku.

 [više]

"Zasadi drvo - ne budi panj" : akcija učenika razredne nastave

Autor: Kristina Pintarić, 30. 10. 2019. 17:30

I naši učenici razredne nastave matične i područne škole, uvijek ekološki osviješteni, rado su se priključili građanskoj inicijativi Dani kolektivne sadnje drveća  – „Zasadi drvo – ne budi panj“.  

 [više]

Suradnja škola na razini županije?! I to je moguće!

Autor: Ksenija Vujić, RUŽA ŽIVKOVIĆ, 29. 10. 2019. 13:31

U našoj županiji je prošli vikend pokazano što se sve može učiniti kad se male ruke slože. U sklopu građanske inicijative „Zasadi drvo, ne budi panj“ na nivou cijele Hrvatske s ciljem ozelenjavanja urbanih sredina održana je sadnja sadnica Oskoruša (Sorbus domestica).

 [više]

Bukvica na sajmu Jesen i dani kruha

Autor: Lareta Žubrinić, 19. 10. 2019. 08:26

Na ovogodišnjem sajmu Jesen i dani kruha u Slatini koji se ove godine održao 17. listopada 2019. (četvrtak) već tradicionalno su sudjelovali i učenici Učeničke zadruge "Bukvica".

 [više]

Miljevački dani kukuruza

Autor: Dominik Rajačić, 26. 9. 2019. 19:16

Učenici Područne škole Miljevci sudjelovali su na 12. Miljevačkim danima kukuruza, manifestaciji  kojom miljevački Slovaci prikazuju svoju bogatu kulturu i običaje.

 [više]

Bukvice na Sajmu cvijeća i slastica

Autor: Lareta Žubrinić, 20. 5. 2019. 18:47

Članovi Učeničke zadruge "Bukvica" i ove godine uspješno se predstavili i nastupili na Sajmu cvijeća i slastica u Slatini

 [više]

Izrada sapuna od kave

Autor: Mateja Filković, 20. 5. 2019. 14:01

Članovi Učeničke zadruge "Bukvica" prošli su tjedan izrađivali mirisne sapunčiće od kave. Kako je tekao proces izrade, pročitajte u nastavku.

 [više]

Otvoren hotel u školskom dvorištu

Autor: Ines Puškarić, 18. 5. 2019. 17:53

      Budući da su pripreme za novu turističku sezonu već pri kraju, potrebno je postojeće smještajne objekte urediti za doček novih gostiju! Iz toga su razloga članovi Likovno- etno radionice , naši mali zadrugari, odlučili  izgraditi novi hotel većega kapaciteta smiley

 [više]

Najmlađi za svoj jedini planet!

Autor: Kristina Pintarić, 23. 4. 2019. 10:37

Dan planeta Zemlje, 22. travnja,  obilježava se na svim kontinentima u 150 zemalja svijeta brojnim događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša.  Kao i u svijetu, tako se i u našoj školi svake godine obilježava ovaj dan, ova hvalevrijedna akcija.  

 [više]

Vjesnici proljeća u vrtu - prvašići!

Autor: Lidija Medved, 4. 4. 2019. 09:06

U našem školskom vrtu pojavili se vjesnici proljeća - učenici prvoga razreda sa svojom učiteljicom Lidijom zasukali rukave i bacili se na uređenje vrtuljaka!

 [više]

Dan narcisa - akcija Lige za borbu protiv raka

Autor: Đora Đorđević, 4. 4. 2019. 08:18

" Narcis žuti - dan na dobro sluti "

(Sandra Četa, učenica 8.r.)

 [više]

DAN NARCISA- POZIV NA ZAJEDNIŠTVO

Autor: Đora Đorđević, 19. 3. 2019. 07:40

 I ove godine pozivamo sve ljude velikog srca da nam se pridruže humanitarnoj akciji

"CVIJET ZA DAN DUŽE"

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Učenička zadruga "Bukvica"

Školski odbor OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica

na 27. sjednici održanoj 30. rujna 2015. donio je

Odluku o osnivanju učeničke zadruge.
.....

Ime zadruge  B U K V I C A:

Značenje riječi bukva vezano je za upotrebu njene kore kao sredstva za pisanje, što se vidi u korijenima nekih jezika, poput njemačkog (Buch) i engleskog (book) ◦ BUKVICA: Prvi rukopisi bili su napisani na tankim pločicama bukovine.

◦ Plod bukve (jestiv i zdrav)

◦ Stablo mlade bukve 

 CILJ:

    Cilj je Zadruge okupiti na dragovoljnoj osnovi što veći broj učenika i primjerenim metodičkim postupcima pod vodstvom učitelja mentora omogućiti im razvoj sklonosti, interesa i sposobnosti te stjecanje, produbljivanje i primjenu bioloških, tehničkih, gospodarskih, društvenih i srodnih znanja iz područja važnih za cjelokupan proizvodni proces od njegova planiranja do tržišnog i drugog vrednovanja rezultata rada.

   U Zadruzi se posebno razvijaju i njeguju radne navike, radne vrijednosti i stvaralaštvo, stječu znanje i svijest o načinima i potrebi očuvanja prirode kao i njegovanja baštine i pučkog stvaralaštva, učenici profesionalno informiraju i usmjeravaju, te stvaraju preduvjeti za prijenos i praktičnu primjenu znanja u životu i lokalnoj sredini.

     U našoj se učeničkoj zadruzi čuva identitet kulturnog nasljeđa, duh tradicije i kulturne baštine ovoga kraja. U  uskoj suradnji s udrugom žena „Bukovica u srcu“, pojedinim OPG-ima i roditeljima naših učenika, njegujemo etno i gastro baštinu svoga kraja, običaje vezane uz blagdane i svečanosti, kućne radinosti, stare zanate, vez. Tu su i ekološke aktivnosti za očuvanje okoliša i briga za okoliš, izrada suvenira i poticanje poduzetništva. 

NAMJENA AKTIVNOSTI:

  • Pobuditi i razviti svijest o nužnosti i vrijednosti rada za čovjekov život.
  • Razvijati i njegovati radne navike te odgovornost, inovativnost, samostalnost, poduzetnost i potrebu za suradnjom; omogućiti stjecanje, produbljivanje, proširivanje i primjenu znanja te razvoj sposobnosti bitnih za gospodarstvo i organizaciju rada.
  • Razvijati svijest o mogućnosti, dosezima i potrebi primjene suvremenih znanstvenih, tehničkih i tehnoloških dostignuća.
  • Pridonositi prijenosu znanja iz nastave u praktične djelatnosti Zadruge i, obrnuto, znanja iz rada u Zadruzi u nastavu.
  • Razvijati ljubav prema prirodi i vrijednostima koje je čovjek stvorio svojim radom te svijest o nužnosti očuvanja ravnoteže u prirodi, zaštite okoliša i njegovanja baštine; omogućiti najveći razvitak sposobnosti i ostvarenje osobnih interesa, a time i samopotvrđivanje te spoznaju vlastitih sklonosti i sposobnosti.

e-Dnevnik
Nauči riječ!

Ponosni!

Erasmus+ | Program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport

 

 

Kalendar 2020/2021

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

 
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju