preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

O jabuci - s ljubavlju!

Autor: Kristina Pintarić, 22. 10. 2015.

O jabuci – s ljubavlju! Jabuka u pjesmi, jabuka u priči, jabuka u kazalištu, jabuka na misi… Bilo da je samo trenutačni znak pažnje i dobrodošlice ili trajan simbol ljubavi, prijateljstva, blagoslova, snage i zdrave prehrane, jabuka je tu uz nas, htjeli mi to ili ne. I zato o jabuci – samo s ljubavlju!

Jasna Popović – Poje

   O jabuci kao vrlo zdravoj namirnici naši učenici već puno toga znaju. O njoj su učili kroz pjesme i priče, kroz sadržaje Zdravstvenoga odgoja te kroz projekt Sheme školskoga voća. No jabuka ima toliku vrijednost, i to ne samo hranjivu, da je njoj posvećen jedan cijeli dan. Taj Dan jabuka je 20. listopada, a u  u našoj  se školi obilježava svake godine.

   Ovoga puta odlučili smo napraviti jedan ukusan i zdrav desert – štrudlu od jabuka. Svaki učenik je ovoga utorka u školu došao sa jednom mirisnom jabukom u torbi.

   Jutro je započelo tako da su učenici četvrtog razreda posjetili svaki razred te su jabuke skupili, a potom su otišli u školsku kuhinju gdje su te iste jabuke i ogulili.

   Nakon četvrtoga razreda rad na štrudli nastavio je treći razred. Oni su tijekom drugog školskog sata u školskoj kuhinji oguljene jabuke vrijedno ribali.

   Treći školski sad učenici drugoga razreda su uz pomoć kuharice naribane jabuke stavljali na kore za štrudlu te su ih smotali, položili u tepsiju i stavili peći. 

  

   Na kraju školskoga dana svi učenici su se okupili u kuhinji kako bi vidjeli i isprobali štrudlu na kojoj su vrijedno radili cijeli dan.

 

  Učenici prvoga razreda pomogli su kuharici izrezati štrudlu. Izrezana štrudla podijeljena je našim učenicima koji su zaključili kako je ovo najbolja, najzdravija i najzabavnija štrudla koju su radili i jeli! 

    Dobar tek s jabukom!

(Više fotografija u fotogledu)

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju