preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Videokonferencija eTwinnera

Autor: Lareta Žubrinić, 9. 5. 2016.

    Proteklog su tjedna naši učenici održali svoju prvu videokonferenciju s vršnjacima OŠ Lovas

    U sklopu mrežnih obrazovnih događaja (Learning eventa-LE) pod nazivom "Networked teacher" koji su na  eTwinning portalu od 18. do 29. travnja 2016.  vodili etwinning ambasadori  Arjana Blažić (Hrvatska)  and Bart Verswijvel (Belgija), učenici naše i OŠ Lovas održali su svoju prvu videokonferenciju. 

       Učenike naše škole, članove etwinning ekipe, vodila je ravnateljica Lareta Žubrinić, a njihove je vršnjake iz Lovasa, također mlade eTwinnere, vodio učitelj hrvatskoga jezika Marko Brajković. Videokonferencija odvijala se putem Skypa. 

    Nakon početnog upoznavanja, učenici OŠ Lovas predstavili su svoje mjesto koje se nalazi na obroncima Fruške gore u blizini Dunava.

   Zatim su nas upoznali sa svojom školom čija povijest seže u daleku 1780. godinu. Škola ima mnoge  osobitosti: razne izvannastavne aktivnosti u kojima sudjeluju,  kao što je npr. astronomija,  EKO škola, školski vrt i učenička zadruga "Mali mrav" koja djeluje već dvije godine. Dobitnici su i nagrade "Otisak srca" za mlade volontere. 

  Našu su školu  i brojne eTwinning projekte u koje smo uključeni predstavljale Lucija, Iris, Marta iz 7. razreda te Anamarija, Elena i Patricija iz 6. razreda. U razgovoru smo uočili mnoge sličnosti, ali i razlike dviju škola. U ovoj zanimljivoj  videokonferenciji nastala je i želja za daljnjom suradnjom na etwinning projektima, ali i nekim drugim oblicima međusobne suradnje. 

                 Ovim putem pozdravljamo naše vršnjake iz OŠ Lovas! 

  
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju