preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

BBC micro:bit - STEM revolucija u našoj školi

Autor: Vladimir Bićanić, 15. 3. 2017.

Nakon pristiglih 20 paketa BBC micro:bit-ova, od prošloga tjedna u našoj školi startala je STEM revolucija. Ponosni smo što smo dio ovoga projekta, a reakcije naših učenika pročitajte dalje u tekstu.

  BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri s ciljem masovne uključenosti u osnovnim školama, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima. Iznimno jednostavan i pristupačan način korištenja i mogućnost bežičnog spajanja, te velik broj senzora omogućuju mu široku uporabu.

  Naša škola dobila je donaciju od ukupno 20 paketa micro:bit-ova a svaki paket sastoji se od same pločice, prijenosnog napajanja u obliku baterija, micro USB kabela te korisničkih uputa.

Kako to izgleda u praksi?

   S BBC micro:bit-om potrebno je posjetiti web-stranicu (LINK) i pomoću online programa ispisati željene kodove. Sljedeći korak je prebacivanje svega što smo napravili na memoriju micro:bit-a i svakako pokretanje. U svakom trenutku se možemo poigrati i s ugrađenim simulatorom te na njemu unaprijed vidjeti kako će se naš micro:bit ponašati.

   Na samom početku upoznavanja s micro:bit-om, odradili smo neke jednostavnije zadatke poput ispisivanje svoga imena, stvaranje raznih emotikona, provjeru temperature, razinu svjetlosti u prostoriji, ali i uporabu kompasa i orijentaciju prema stranama svijeta. A ako malo protresemo svoj micro:bit, izvršit će se funkcija koju smo mu prethodno zadali. Micro:bit zbilja može raditi puno zanimljivih stvari.

Oduševljenje naših učenika vidljivo je na priloženim slikama :-).

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju