preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

STO u Splitu

Autor: Vladimir Bićanić, 8. 5. 2017.

   Krajem mjeseca travnja, točnije 27. i 28. travnja u organizaciji CARNeta, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Splitu te Odsjeka za učiteljski studij Filozofskog fakulteta u Splitu a u okviru Festivala znanosti u Splitu, održalo se četvrto izdanje događanja Suvremene tehnologije u obrazovanju – STO.

  Krajem mjeseca travnja, točnije 27. i 28. travnja u organizaciji CARNeta, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Splitu te Odsjeka za učiteljski studij Filozofskog fakulteta u Splitu a u okviru Festivala znanosti u Splitu, održalo se četvrto izdanje događanja Suvremene tehnologije u obrazovanju – STO.

   Tematsku okosnicu događanja čini kreativna nastava. Pojam kreativnosti širok je pojam, a pojednostavljeno bi ga mogli opisati kao sposobnost povezivanje starih informacija na nov način. U kontekstu nastave, kreativnost možemo promatrati kao nešto što potiče kvalitetu nastave, čini nastavu učinkovitijom u smislu ostvarivanja nastavnih ciljeva te ujedno dodatno potiče i motivira učenike na aktivno sudjelovanje u procesu učenja, poboljšava komunikaciju sudionika u nastavi te doprinosi stvaranju preduvjeta za kolaborativno učenje.

   Događanje je bilo prvenstveno namijenjeno učiteljima i nastavnicima prirodoslovnih i njima srodnih predmeta uključenih u projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)”, zatim studentima, budućim učiteljima ali i svim ostalim zainteresiranim koji u svom radu žele naučiti kako kreativno koristiti tehnologiju u nastavi.

   Suvremene tehnologije u obrazovanju (STO) pružile su mnoštvo radionica, predavanja, ali i primjera dobre prakse a polaznici su mogli odabrati različite termine radionica.

   Na slikama ispod - radionica "Iskustva s robotima od vrtića do fakulteta" - radionica na kojoj smo se upoznali s osnovama robotike u najmlađoj dobi (rješavanje logičkih zadataka u obliku Lego kocki) pa sve do modularnih naprednih Lego robota koji mogu poprimiti gotovo bilo koji oblik a time i izvršavati različite složene zadaće nakon što se programski kod "upload-a" na robote.

Na slici ispod, robot koji je isprogramiran tako da rješava Rubikovu kocku...

  Uz mnoštvo novih ideja kojima ćemo obogatiti i učiniti buduću nastavu kreativnojom, moramo naglasiti i preuzimanje eTokena za sve učitelje naše škole, koji će nam od slijedeće nastavne godine trebati u radu s e-Dnevnik aplikacijom.
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju