preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Marijini obroci

Autor: Lareta Žubrinić, 17. 10. 2015.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv siromaštva, učenici predmetne nastave sa svojim su učiteljima pogledali dokumentarni film o humanitarnoj organizaciji Mary's Meals 

   Budući da se 17. listopada obilježava Svjetski dan borbe protiv siromaštva, učenici predmetne nastave u petak su imali priliku gledati dirljiv dokumentarni film Child 31 Story about Mary's meal i  upoznati se s aktivnostima koje provodi humanitarna organizacija Marijini obroci.

    Mi u Marijinim obrocima usredotočeni smo na jedan cilj – da svako dijete dobije hranjivi dnevni obrok na mjestu obrazovanja. Ti obroci koji mijenjaju živote privlače gladnu djecu u učionicu. Oni pune njihove prazne trbuhe tako da imaju energije, mogućnost da uče i priliku za bolju budućnost.  (preuzeto s www.marysmeals.hr)

  Child 31 - Priča o Marijinim obrocima 

(Kada je film Dijete 31 objavljen 2012. godine, ova organizacija osiguravala je svakodnevni obrok za 700.301 dijete na mjestu obrazovanja. Sada ta brojka obuhvaća više od 868.000 djece diljem svijeta u sklopu nastojanja da se djeca dovedu u učionice i da im se pomogne u ostarivanju njihovih snova. izvor: www.youtube.com)
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju