preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Smijeh je gimnastika duše!

Autor: Jasminka Stošić, 13. 1. 2016.

    Unatoč tomu što ga svugdje u svijetu obilježavaju 10. siječnja, Svjetskom danu smijeha je u našoj školi, iz objektivnih razloga, bio posvećen prvi dan proveden u školi u novoj kalendarskoj godini. Ovoga ponedjeljka, 11. siječnja, ujedno je počela i nastava u 2. obrazovnom razdoblju pa je i to bio odličan povod za veselje zbog ponovnog susreta nakon poduljeg zimskog učeničkog odmora.

   Dan je, nakon prepričavanja doživljaja sa zimskih praznika, u cijelosti bio obilježen veselim anegdotama i školskoj atmosferi primjerenim vicevima, a učenici su zajedno odgledali i nekoliko kratkih i duhovitih filmova iz crtane serije o profesoru Baltazaru.

   Smijeh su potom glumili, pjevali u zadanim ritmičkim obrascima, crtali, dočaravali pokretima tijela ... To uistinu nije bio uobičajen nastavni dan! Čak su i matematički sadržaji obilovali smiješnim zgodama i humorističnim računskim pričama.

   Činilo nam se da bi i preostali dani ove školske godine trebali baš tako izgledati! Jer, svi teški zadatci "upakirani u zabavne i šaljive omote" postaju u trenu "probavljiviji", a metodički stručnjaci tvrde već jako dugo kako su tako usvojena znanja i ubuduće trajnija i upotrebljivija.

   Uporište za primjenu ovakovih smiješno- zabavnih aktivnosti pronašli smo i u znanstvenim teorijama, prema kojima smijeh doprinosi našem tjelesnom i mentalnom zdravlju pa smo se tako mogli i sami uvjeriti u istinitost brojnih izreka o smijehu, a naši mali Miljevčani su izdvojili jednu, po njihovu mišljenju- najkraću, a najbolju: "Smijeh je gimnastika duše!"     

   Obzirom da su to provjerili i na svom osobnom iskustvu, prereporučuju i vama da što češće prakticirate ovu vrstu gimnastike! Stoga, razbudite svoje tijelo više puta na dan ljekovitim smijehom i posegnite što češće za čudesnim SMJEHOMICINOM, lijekom kojega bez straha možete uzimati u neograničenim dozama. Naime, uslijed njegove uporabe, do sada još nisu zabilježene nikakakve štetne nuspojave!

A k tomu je još potpuno besplatan!

 

 

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju