preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

"Programirajmo svoju budućnost"

Autor: Lareta Žubrinić, 13. 11. 2016.

U Rovinju je održana 18. CARNetova korisnička konferencija  CUC 2106 kao sastavni dio nacionalnog projekta “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)” koji sufinancira Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Nositelj projekta je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet.

    Na ovogodišnjoj konferenciji pod nazivom “Programirajmo svoju budućnost”, održanoj od  9. do 11. studenog,  sudjelovalo je gotovo 1000 sudionika među kojima su bile i predstavnice naše škole: ravnateljica Lareta Žubrinić i učiteljica biologije Marija Majer uz kolegice i kolege ostalih 4 škola ( e-škola) iz naše županije.

   U trodnevnom programu ispunjenom mnoštvom radionica, interaktivnih izlaganja, sys.trek predavanja, te brojnim predavanjima hrvatskih i inozemnih stručnjaka, posebno su se istaknula teme vezane uz projekt  “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)”: predstavljanje okvira za digitalnu zrelost škola i digitalne kompetencije te prezentacija znanstvenog istraživanja učinaka provedbe ovog pilot projekta.

    STEM nastavnici e-Škola su prisustvovali radionicama pod nazivom Okvir za digitalne kompetencije i Zajednica praktičara, a e-Škole ravnatelji i radionicama Strateško planiranje i upravljanje za digitalno zrele škole.

  

   Na svečanom zatvaranju konferencije  održana je panel diskusija na temu “Programirajmo svoju budućnost – kako će izgledati učenici, nastavnici, škola i učenje u budućnosti?”, nakon koje su dodijeljene nagrade za najbolji rad na ovogodišnjem CUC (cjelokupni program možete pronaći ovdje), za najrevnijeg sudionika  te za najbolje izrađeni digitalni nastavni materijal Pravi kaLIBAR za znanje.

   Prema planu izvedbe projekte e-škole i riječima v.d. ravnatelja CARNeta Zvonimira Stanića,  u narednim  mjesecima, u našu će školu doći oprema za STEM i ostale učitelje, ravnatelje i stručnu službu te administrativno osoblje, a zatim i za učenike škole. 

   Podsjetimo - ovim se  projektom razvija nekoliko bitnih komponenata: izgradnja lokalnih mreža u školama, razvoj e-usluga za poslovne i nastavne procese, primjena IKT-a u nastavi, digitalizacija obrazovnih sadržaja, nabava potrebne IKT opreme za škole i nastavnike, te obrazovanje i podrška svim sudionicima uključenima u proces informatizacije škola.

 

 

 
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju