preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Vijesti iz miljevačke školice

Autor: Jasminka Stošić, 31. 1. 2017.

   Odgođeni početak nastave u 2. polugodištu omogućio je i miljevačkim učenicima uživanje u zimskim radostima u doslovnom značenju te svima znane fraze.

     S obzirom na debeo snježni pokrivač koji je obilježio početak nastave nakon zimskog učeničkog odmora,  odlučili smo i novo odgojno - obrazovno razdoblje započeti na vedar i ugodan način, u skladu s učeničkim očekivanjima u ovako posebnim meteorološkim okolnostima.

     Učenike su stoga već na vratima učionice  dočekale snježne  pahuljice s njihovim imenima i novom poticajnom porukom, a na satu TZK- a, uz svu potrebnu „zimsku opremu“, učenici su se okušali u vještinama trčanja po snijegu, gađanja pokretnih i nepokretnih meta (Lopte smo ovom za ovu prigodu zamijenili snježnim grudama!), gradnje snježnog skloništa…

    Unatoč želji učenika, izradba snjegovića koji bi dodatno ukrasio naše školsko dvorište, nije nam polazila za rukom jer je snijeg koji ih je toliko razveselio bio nepodatan za oblikovanje  zahtjevnijih snježnih kipova i figura. Kako bi svoju želju barem djelomice ostvarili, odlučili smo napraviti snjegoviće od priručnih materijala (papirnatih tanjura i kolaž papira), a prilikom interpretacije lektire pročitali smo i analizirali i priču „Snjegović“,  književnice Ele Peroci.

    Krajem 1. radnog tjedna, u petak 20. siječnja na Satu razrednika porazgovarali smo o našim novogodišnjim odlukama. Na zanimljivo dizajniran listić učenici su upisivali svoje želje i namjere vezane uz  pozitivne osobne promjene u 2017. godini.

2 stvari koje želim napraviti kako bih bio/la bolji/a u školi:_______________________
0  prestat ću raditi: ______________________________________________________
1  prijatelj iz razreda kojeg ću bolje upoznati:________________________________
7  naslova knjiga koje ću pročitati: ________________________________________

    Svi učenički listići nalaze se na vidljivu mjestu u našoj učionici te će učenici moći češće provjeravati koliko doista napreduju u ostvarivanju zapisanih odluka.

    24. siječnja lijepim porukama i međusobnom razmjenom pohvala  obilježili smo i Svjetski dan komplimenata. Možda im inače ne pridajete osobitu važnost, ali komplimenti koje su učenici ispisali i uputili svojim razrednim prijateljima, uistinu su im uljepšali dan i svima u školi popravili raspoloženje  u ovim zimskim danima.

     Budete li slijedili njihov primjer, učinit ćete dobro i sebi jer će svaki vaš kompliment poklonjen pravoj osobi, u pravom trenutku i s pravim razlogom biti nagrađen, u najmanju ruku, zahvalnim osmijehom!

    Jedna od naših aktualnih aktivnosti u siječnju  je priprema naših učenika za uključivanje u smotru kreativnosti, stvaralaštva i sportskih nadmetanja: „LINO VIŠEBOJAC“, koja će biti održana 2. veljače u sportskoj dvorani OŠ Mikleuš.

   Učenici su iskazali svoje stvaralačke sposobnosti pišući sastavke o temi „Svijet po mom“ , priključivši se tako literarnom natječaju na kojemu najuspješniji radovi ulaze u konkurenciju za bogate poklone „Podravke“, jednog od organizatora i sponzora ove vesele manifestacije.  Kako bi natjecateljske ekipe naše škole imale što bolju i glasniju podršku za vrijeme natjecanja, još nam preostaje naučiti pjevati himnu Line višebojca i pobrinuti se za prikladne navijačke rekvizite. Neke smo već osmislili i izradili, ali finalne navijačke pripreme tek slijede! Uz vješte i borbene  natjecatelje, neizostavan fair - play i malo sportske sreće, očekujemo uzbudljivu borbu i nadamo se pobjedi nad našim sportskim suparnicima.

     Uzevši sve navedeno u obzir SIJEČANJ u miljevačkoj područnoj školi i nije bio tako leden kako  se na prvi pogled činio. Jer unatoč velikoj hladnoći koja ga je obilježila, nama je priuštio tople i vrlo ugodne doživljaje!                    

                                                                          

                                                             


Priloženi dokumenti:
Moje-novogodisnje-odluke.pdf (305.97 KB)
lino-gimnastika-pdf.pdf (6.37 MB)
Vremenska_crta-_SIJECANJ-_NOVO!.pptx (99.70 KB)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju