preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Uz Dan sigurnijeg interneta: Upoznajte opasnosti socijalnog inženjeringa (webinar)

Autor: Vladimir Bićanić, 9. 2. 2017.

"Socijalni inženjering je manipulacija ljudima (prijevara) u svrhu otkrivanja njihovih povjerljivih informacija ili dobivanja pristupa nekim drugim resursima do kojih manipulator inače ne bi mogao doći." (izvor www.cert.hr)

Povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta, CARNetov Odjel za Nacionalni CERT je u utorak 7. veljače 2017. s početkom u 13 sati, održao webinar pod nazivom Socijalni inženjering - čovjek kao najveća ranjivost sustava.

 

   Webinar je namijenjen svima koji su zainteresirani za proširivanje svojeg znanja o socijalnom inženjeringu u okviru osvještavanja važnosti sigurnosti na internetu .

   Između ostalog, u webinaru se govorilo o vještini socijalnog inženjeringa i uz pomoću primjera iz svakodnevnog života s naglaskom na prepoznavanje opasnosti koje donosi socijalni inženjering.  Sudionici webinara mogu saznati na koji način umanjiti mogućnost da budu žrtve socijalnog inženjeringa.

    Webinar se održao putem Adobe Connect komunikacijskog i kolaboracijskog alata.

 


Izvor: meduza.carnet.hr, carnet.hr


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju