preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Zelena čistka - Zemlji najljepša čestitka!

Autor: Lareta Žubrinić, 27. 4. 2017.

   Ekološku akciju "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš" učenici škole provode još od 2012. godine. I ovaj put mnoštvo je aktivnosti u kojima nam se pridružuje i pomaže naša lokalna zajednica i stanovnici Općine Nova Bukovica. Cilj ovih aktivnosti jest osvijestiti potrebu očuvanja okoliša i u svakom trenutku voditi brigu o našoj planeti Zemlji.

   Kako bi dodatno potakli svoje sumještane na sudjelovanje u akciji skupljanja starog papira, plastičnih čepova i istrošenih baterija, učenici PŠ Miljevci izrađivali su poticajne plakate. 

Radovi učenika 2. razreda 

Radovi učenika 4. razreda

Radovi učenika 1. razreda

   Recikliranje je jedna od omiljenih načina korištenja plastičnog materijala! Učenici rado sudjeluju u takvim radionicama. Djevojčice iz 3. razreda matične škole pokazale su nam što su izradile male ruke članova Likovno-etno skupine: prekrasni cvjetovi od ambalaže za mlijeko i plastičnih čepova. 

   Učenici 2. razreda izradili su cvjetove i proljetne motive od plastičnih vrećica i time još jednom pokazali da su ujedno i ekološko osviješteni i kreativni!

     U akciji skupljanja starog papira koja je trajala čitav protekli tjedan sudjelovali su svi razredi predmetne nastave. Ove godine prijavili smo se na DM-ov natječaj "Zeleni korak" te sveukupnom količinom papira namjeravamo postići barem prošlogodišnji uspjeh kada smo osvojili 2. nagradu na razini cijele Hrvatske! smiley

   Nakon što su uredili svoju učionicu zanimljivim plakatom, dečki iz četvrtog razreda recikliraju tkaninu! Za Sajam cvijeća naša je zadruga trebala novi prodajni izložak pa ih je  učiteljica naučila plesti prekrasne  nosače za cvijeće. Za njih je to bila samo igra!

   Dok su dečki skupljali papir, djevojke iz 7. razreda odvojile su vrijeme kako bi uredile školski okoliš, pograbljale park, oplijevile kamenjare, uredile vrtno jezerce i još puno toga!

 


Priloženi dokumenti:
Zemljin_glas_za_osobni_spas!.pdf (262.65 KB)


Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju