preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica

 > Naslovnica
Vijesti

Dan škole -svečana priredba

Autor: Dragana Dropulja, 8. 6. 2017.

    Naša mala škola, ali nimalo mala obzirom na tolika događanja i uspjehe, u utorak je, 30. svibnja 2017.  svečanom priredbom obilježila Dan škole. Naš uspjeh potvrđuje i bogat program svečane priredbe.

    Bez truda naših vrijednih učiteljica, učitelja i njihovih učenika ovako velika i bogata priredba ne bi bila moguća. Svake godine se trudimo mještanima Nove Bukovice pokazati da je naša „mala škola“ velika kao i ostale škole naše županije.

 

   Kao i svake godine svečani program priredbe otvara zbor naše škole, pod vodstvom učitelja Dražena.  Nakon himne Lijepa naša domovino su otpjevali Domovina u srcu raste. Kroz priredbu su nas, kao prave profesionalke, vodile učenice petoga razreda Ana Križetić i Mateja Podolski. 

    Nakon toga nas je zabavila Dramska skupina sa igrokazom 'Ni bajke nisu što su nekad bile'. Cijelo polugodište su učenici Dramske skupine vježbali za svoj veliki nastup  pod vodstvom učiteljice Božice.

   Najveću tremu su vjerojatno imali naši najmlađi članovi naše škole - budući prvašići. Oni su sa svojom učiteljicom Ines pripremili jedan od najzanimljivih plesova – pačji ples!

Plesalo se čak i  iza kulisa!

  Eko pjesmom je prvi razred uz vodstvo učiteljice Dragane pokazao kako naša škola čuva prirodu i naše šume, a učenici drugog razreda su nas razveselili s pjesmom HA, HA, HA – HO, HO, HO. To su uvježbali sa učiteljicom Marijom Vencl.

  Treći razred nas je jako razveselio s pjesmom „Mala Ane“ koju su pripremili sa svojom učiteljicom Lidijom.

   Mali zbor je uz pratnju Tamburaša otpjevao - Ja posijah repu. Naravno,  naša priredba ne bi nila toliko uspješna bez naših tamburaša. Oni su za nas pripremili Splet slavonskih pjesama.

   Isto tako, nazočne je goste oduševio nastup  Miljevčana. Naši učenici iz Područne škole Miljevci uz učiteljice Jasminku Stošić i Marinu Kordi priredili su nam "Školske rime- tijekom ljeta, jeseni, proljeća i zime"  i ples "Naokolo Šalata".

   Učenici izborne nastave slovačkog jezika su nam pripremili pjesmu Anička dušička, kde si bola uz vodstvo učiteljice Maje.

   Jednim nezaboravnim nastupom su nas razveselili vitezovi 4. razreda koji su otplesali popularni "Gangnam Style", pod vodstvom učiteljice Marije Peček.

  Našu je priredbu obogati o i nastup učenika koji vrijedno plešu i čuvaju našu tradiciju u KUD- u Lipice.

   Na kraju našega programa smo imali jedno glazbeno iznenađenje. Čast nam je bila ugostiti Puhački orkestar Osnovne glazbene škole Slatina koji su nastupili s dvije točke: Norman - Another Day i Kaempfert, arr. H. Koldiz - Strangers in the Night, solistica je bila: Ena Knežević, sopran saksofon. Orkestrom dirigira profesorica Jelena Škvorc. 

Na kraju programa, ravnateljica je prigodnim riječima zahvalila svima na dolasku i nagadila učenike koji su se iskazali u očuvanju okoliša, kao i učenike bez izostanaka. 

Nagrađeni ekoaktivisti: Dario Stojanović, Matija Marović, Josip Žiga, Stjepan Sokol, Lara Dolovski, Dominik Terek, Mihael Tudić, Mislav Juršik, Marin Kovačić i Elena Koleno.

Učenici bez izostanaka: Mihael Tudić, Dario Stojanović, Josip Žiga, Mihael Mandić, Matija Šoić, Marin Kovačić i Dražen Huber i iz PŠ Miljevci Lara Dolovski i Danijela Podhraški.

Za urednost i kreativno uređenje pohvaljene su i učionice 1./5. razreda matične škole i 2. razred Područne škole u Miljevcima. 

Za najboljeg učenika škole proglašen je Mladen Banović. 

                S ovim riječima Vas pozdravljamo i vidimo se sljedeće godine!
Oglasna ploča
e-Dnevnik

Ponosni!

 

Kalendar 2017/2018

Energetska obnova škole

Projekt je sufinancirala

Europska unija iz

Europskog fonda za regionalni razvoj

Škole -susjedi i prijatelji

EU EDU zona

 

 

Upisi u srednju školu
Voće i čaša mlijeka za zdravlje

 

Zelena čistka

Klikom na sličicu Zahvalnice Školi upoznajte se s akcijom!

     "Čist okoliš je pravo i obveza svih nas.Uključimo li se svi u kampanju za čist okoliš mogućit ćemo bolju budućnost, i nama, i budućim generacijama. "

     Od sredine travnja 2012. tijekomsvih ovih godina uključeni smo u zajedničku akciju "Zelena čistka" čišćenja našeg mjesta i uređivanja školskog okoliša.

Prijatelji iz Slovačke

 

Prijatelji iz Japana

Arhiva dokumenata
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Vladimira Nazora Nova Bukovica / Zagrebačka 28, HR-33518 Nova Bukovica / os-vnazora-novabukovica.skole.hr / skola@os-vnazora-novabukovica.skole.hr
preskoči na navigaciju